Nieuwsarchief

Abonnementen glasvezel kunnen worden afgesloten

Bewoners van Nauerna kunnen sinds 22 april jl. glasvezel-abonnementen afsluiten bij een provider. Op de informatieavond die Reggefiber op diezelfde datum had georganiseerd, werd uitleg gegeven hoe en wanneer de aanleg plaats zou vinden en wanneer de aansluitingen gerealiseerd zouden worden. 

Een vergelijking van alle beschikbare glasvezelabonnementen bij de verschillende providers is te vinden op www.eindelijkglasvezel.nl.
Een abonnement kan via deze site of rechtstreeks bij een provider worden afgesloten en deze zal in juli ingaan als de aansluiting zowel door Reggefiber (netwerk) als de provider (abonnement) is voltooid. 

Het is goed te beseffen dat de aansluiting van glasvezel binnen het buurtschap Nauerna een unieke realisatie betreft omdat het buitengebied betreft. Normaal gesproken wordt glasvezel alleen aangelegd in woonkerngebieden waar de kosten relatief laag liggen. Doordat de woningen in Nauerna verder van het dorp Assendelft en verder van de straat afliggen, zijn de aanlegkosten veel hoger. Deze extra kosten zijn betaald door de Stichting Algemeen Belang Nauerna, die de gelden beheert behorende bij de afgesproken budgetten uit de overeenkomst Nauerna.
De bewoners van Nauerna betalen dus alleen hun abonnement en hoeven niets extra's te betalen aan de aanleg, omdat de stichting deze betaalt.

Zie hier de lijst met beschikbare providers:

Fieber Helden van NU PhoneData FiberNederland Kpn Online Plinq stipte Tele2 Telfort TriNed Vodafone Xs4all