Vlag Nauerna

Vlag NauernaIn juni 2018 is een vlag ontworpen voor het buurtschap Nauerna.

Dit initiatief is gestart als een ludiek idee om voor ons buurtschap een eigen vlag te maken.
Dat idee is, met het oog op het Buurtfeest Nauerna (30 juni 2018) waar alle bewoners van Nauerna voor waren uitgenodigd, serieus opgepakt.

Het proces om tot deze vlag te komen is gegaan via een selectiecommissie die 3 maal een groep van 30 bewoners heeft geraadpleegd met tientallen ontwerpen en op die manier via keuzes en verfijning gekomen is tot het uiteindelijke ontwerp. Hierbij is gebruik gemaakt van professionele grafische ontwerpers.
De uitleg van de symboliek achter de vlag is als volgt.

• Als kleuren is gekozen voor blauw-wit-blauw in horizontale banen.
Blauw wordt gezien als de kleur van de wilskracht en passend bij Nauerna met z’n waterrijke omgeving; wit wordt gezien als de kleur van de puurheid.

• De leeuw staat symbool voor de trots en dapperheid van de bevolking en daarnaast komen de leeuwen ook voor in de wapens van de meeste deelgemeenten van Zaanstad (Krommenie, Westzaan, Koog aan de Zaan, Wormerveer, Zaandam, Zaandijk)

• In het wapen dat de leeuwen dragen staan de volgende symbolen van karakteristieke elementen in Nauerna: de molen, de aalscholver, de priksleeër, de zeilboot.

Daarnaast is in z’n totaliteit geprobeerd om er een mooie nostalgische vlag van te maken, waarbij we hopen dat de vlag door iedereen mooi wordt gevonden.

Voor degenen die de vlag willen nabestellen worden 2 pdf-bestanden hier ter beschikking gesteld: