Nieuwsarchief

Gevaar voor ongewenst kolossaal kunstwerk op Park Nauerna

Halsstarrig vasthouden aan plan door initiatiefnemers

De bewoners van Nauerna worden zeer onaangenaam verrast met halsstarrig vasthouden van plannen om een kolossaal kunstwerk te plaatsen in Park Nauerna. Er is vorig jaar door Enno Neef (ex-voorzitter van Raad van Commissarissen van NV Afvalzorg) aan Belangengroep Nauerna gevraagd wat de bewoners ervan vinden om een kunstwerk van 40 meter breed en 25 meter hoog bovenop een heuvel van het Park Nauerna te plaatsen (daarmee uitkomend op ruim 65 meter hoogte). De bewoners hebben unaniem aangegeven dat zij dit kunstwerk niet op het park nabij hun buurtschap willen hebben. Dat is helder gecommuniceerd richting Enno Neef en Afvalzorg.

bouwwerk nog veel groter dan voorgespiegeld aan bewoners

Wij zijn enorm teleurgesteld dat de plannen ondanks ons afwijzen gewoon worden doorgezet en daarenboven alleen maar melagomaner zijn geworden met nog grotere afmetingen, te weten 50 meter breed en 35 meter hoog (daarmee uitkomend op ruim 75 meter hoogte).
Er zijn pogingen gedaan om het in het bestemmingsplan mogelijk te maken, er is een brochure naar B&W en Gemeenteraad gestuurd en er wordt een website opgezet om het kunstwerk verder te promoten.
Wij zien dit als een schoffering van de Overeenkomst Nauerna, waarin staat opgenomen dat het Park Nauerna in samenspraak met de bewoners wordt ingericht. Initiatiefnemers zijn zover gegaan om een hele reeks aan notabelen te vragen om plaats te nemen in een comité van aanbeveling. Deze personen weten niets van ons buurtschap en de Overeenkomst Nauerna die is gesloten. De BGN heeft de comité-leden nu aangeschreven met het verzoek zich terug te trekken uit dit comité.