Nieuwsarchief

Buurtbus + huisvuil tijdens wegwerkzaamheden

De buurtbus zal tijdens de wegwerkzaamheden in de maand september een gewijzigd routeschema kennen, zoals hieronder staat beschreven in het faseringsplan van de uitvoerder.

HVS zal het huisvuil volgens het standaard ophaalschema blijven verwerken door voor 9:00 uur langs te komen.

In het algemeen gesteld zullen de woningen voor 9:00 uur 's ochtends en na 17:00 uur 's middags per auto bereikbaar zijn. 
Voor de Jachthaven Nauerna geldt dat deze gedurende de gehele periode per auto bereikbaar zal zijn.

------------------------------------------------

De werkzaamheden houden als volgt in en hebben de volgende consequenties voor de buurtbus:

 

Fase 1: Overtoom     maandag 4 t/m vrijdag 8 september

Wij starten met de werkzaamheden op de Overtoom op maandag 4 september (zie figuur 1); deze eerste fase zal vijf dagen in beslag nemen. Dit is de meest ingrijpende fase vanwege het afsluiten van de sluisbrug. Om de bereikbaarheid voor de omgeving toch te kunnen garanderen zetten wij een veerpont in om voetgangers en fietsers tussen 9:00u en 17:00u heen en weer te vervoeren. Buiten deze tijden is de Overtoom gewoon open voor fietsers en voetgangers.

·      Consequenties voor de buurtbus: Voor de start van fase 1 verplaatsen wij de bushalte Sluisbrug naar de kruising van de Nauerna en de Kanaaldijk. Hierdoor blijft hij toegankelijk voor jullie. In fase 1 kan de buurtbus niet over de sluisbrug rijden, dit betekend dat de buurtbus tot de Kanaaldijk-westzijde kan rijden en daarna moet keren op de kruising Kanaaldijk-westzijde om zijn weg te vervolgen.

 

Fase 2: Nauerna        maandag 11 t/m vrijdag 15 september

In fase 2 voeren wij werkzaamheden uit ter hoogte van Nauerna 28 tot aan de kruising Kanaaldijk West (zie figuur 1). De weg wordt voor gemotoriseerd verkeer afgesloten tussen 9:00u en 17:00u, fietsers en voetgangers kunnen langs het werkvak hun weg vervolgen. Hiervoor leggen wij een tijdelijk wandelpad aan.

·      Consequenties voor de buurtbus: Tussen 7:00 en 9:00 en tussen 17:00 en eind van de avond kan de buurtbus zijn normale route rijden. Buiten deze tijden kan de bus stoppen bij de tijdelijke bushalte bij de Sluisbrug om vervolgens via de Nauerna (noord) zijn weg te vervolgen. Dit geldt niet voor dinsdagavond 12 september, 13 en 20 september in de ochtend. Dan is de reguliere route net zoals overdag afgesloten.

 

Fase 3: Nauerna        maandag 18 t/m woensdag 20 september

In fase 3 werken wij tussen de kruising Nauerna/Kanaaldijk west en de kruising Nauerna/Zaandammerweg (zie figuur 1). De werkzaamheden en bereikbaarheid zijn hetzelfde als fase 2.

·      Consequenties voor de buurtbus: Tussen 7:00 en 9:00 en tussen 17:00 en eind van de avond kan de buurtbus zijn normale route rijden. Buiten deze tijden kan de bus stoppen bij de  tijdelijke bushalte bij de Sluisbrug  om vervolgens via de Nauerna (noord) zijn weg te vervolgen.

 

Fase 4: Zaandammerweg     donderdag 21 t/m woensdag 27 september

In fase 4 voeren wij de werkzaamheden uit tussen de kruising Nauerna / Zaandammerweg en de rotonde op de N246 (zie figuur 1). In deze fase bevindt het grootste deel van de werkzaamheden zich net na de rotonde. Hier moet namelijk naast het asfalt ook de complete fundering verwijderd en opnieuw opgebouwd worden.

·      Consequenties voor de buurtbus: Tussen 7:00 en 9:00 en tussen 17:00 en eind van de avond kan de buurtbus zijn normale route rijden. Buiten deze tijden kan de bus stoppen bij de tijdelijke bushalte bij de Sluisbrug  om vervolgens via de Nauerna (noord) zijn weg te vervolgen.

 

Fase 5: Zaandammerweg     donderdag 28 en vrijdag 29 september

In fase 5 brengen wij tussen 9:00u en 17:00u de deklaag aan tussen de kruising Kanaaldijk West/Nauerna en de rotonde op de N246   (zie figuur 2).

Consequenties voor de buurtbus: Tussen 7:00 en 9:00 en tussen 17:00 en eind van de avond kan de buurtbus zijn normale route rijden. Buiten deze tijden kan de bus stoppen bij de tijdelijke bushalte bij de Sluisbrug om vervolgens via de Nauerna (noord) zijn weg te vervolgen.